Βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο - Καζαντζή 25, Αγρίνιο 30100 - Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2641021454. Στους μοντέρνους και φιλόξενους χώρους του μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από βιβλία, άνετο αναγνωστήριο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά καθώς και γωνιά με γραφική ύλη και αναλώσιμα.

Γέτι - Η δύναμη του ακόμηΜαρίνα ΓιώτηΚατηγορία: ΠαιδικάΕκδόσεις: ΔιόπτραISBN: 9789606532108Σχήμα: 250 x 250Σελίδες: 60Έτος έκδοσης: 2020Τιμή στο βιβλιοπωλείο: 11,00€ με φ.π.α.Τιμή WEB: 9,90€ με φ.π.α.
Διαθέσιμο για online αγορά

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη. Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει. Το παγκόσμια εκπαιδευτικό φαινόμενο βασισμένο στις μελέτες της ψυχολόγου Carol Dweck, μέσα από τη φαντασία της Μαρίνας Γιώτη, συγγραφέως και εικονογράφου των παιδικών βιβλίων που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους Σκουφοκοκκινίτσα και Μια καρδιά.

Η Δύναμη του Ακόμη: Μια τόσο δα λεξούλα καταφέρνει να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αναπτύσσουμε τις ικανότητές μας, αντιμετωπίζουμε τις αποτυχίες και μαθαίνουμε να είμαστε ανθεκτικοί στις αλλαγές.

Είναι τελικά οι ικανότητες και ο χαρακτήρας μας δεδομένα και δεν μπορούν ν’ αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκειά της ζωής μας ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;

Μελέτες έχουν δείξει ότι το IQ μας αλλάζει κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Μπορούμε δηλαδή να γίνουμε εξυπνότεροι και να δημιουργούμε συνάψεις απλά με το να προκαλούμε το μυαλό μας, να το γυμνάζουμε. Η λέξη «ακόμη» είναι μια μαγική λέξη που βοηθά το μυαλό μας να δυναμώνει. «Δεν μπορώ να το κάνω… ακόμη», «Δεν έχω φίλους… ακόμη», «Δεν ξέρω την απάντηση… ακόμη!»

Όταν σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσουμε μια νοοτροπία ανάπτυξης –-growth mindset-–, η οποία βλέπει την αποτυχία όχι ως απόδειξη έλλειψης ικανότητας των παιδιών µας, αλλά ως μια ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Έτσι, όταν δεν καταφέρνουν κάτι, δεν σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά έξυπνα ή ικανά, αλλά ότι απλώς χρειάζονται περισσότερη δουλειά. Κάθε αποτυχία είναι μια πρόκληση που θα πρέπει να τα ενεργοποιεί και όχι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπονται. Κάθε φορά που δεν τα καταφέρνουμε είναι μια ευκαιρία να μάθουμε κάτι καινούριο και να προσπαθήσουμε ξανά.

«Δεν απέτυχα. Απλώς βρήκα χίλιους τρόπους που δεν λειτουργεί μια λάμπα».

Thomas Edison

Το νέο πολυαναμενόμενο βιβλίο της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία!Δείτε επίσης από Διόπτρα
Το email σας
Εκδηλώσεις
Ιούνιος 2021
ΚΔΤΤΠΠΣ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930